Suroviny : 500 g mletého bravčového mäsa, 2 vajcia, 150 g strúhanky, 150 g hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, olej, soľ, mleté čierne korenie, čili, oregano.
Chlebové placky: 400 g staršieho chleba, 6 vajec, 150 g polohrubej múky, 3 dl vývaru, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 100 g slaniny, 1 lyžica majoránky alebo oregana, soľ, mleté čierne korenie.
Postup : Do mletého mäsa pridáme vajce, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme lyžičku čili a oregana, mleté čierne korenie a soľ. Premiešame a zahustíme strúhankou. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v múke a vypražíme v horúcom oleji.
Chlebové placky : Chlieb zalejeme vývarom a necháme presiaknuť. Potom chlieb vyžmýkame, spojíme s rozšľahanými vajciami, osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, majoránku a kocky slaniny. Spojíme múkou, aby vzniklo polotuhé cesto, z ktorého tvoríme placky a vypražíme ich na oleji.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára