18. 8. 2009

Makaróny so syrom

Suroviny: 200 g syra mozarella (alebo iného mäkkého syra), 40 g parmezánu, 300 ml sladkého mlieka, 80 g masla, 4 paradajky, 400 g makarónov, 1 lyžica podusenej cibule, hladká múka, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a za stáleho miešania krátko povaríme. Potom pridáme mozarellu (alebo iný mäkký syr) spolu s nastrúhaným parmezánom a osobitne opraženú cibuľu, všetko osolíme, okoreníme a za stáleho miešania varíme, až kým sa mäkký syr celkom nerozvarí.Potom syrovú zmes odstavíme z ohňa a primiešame makaróny, ktoré sme predtým nalámali na kúsky a uvarili v osolenej vode. Polovicu takto pripravenej zmesi urovnáme do vymasteného hrnca, na ňu rozložíme polovicu paradajok nakrájaných na kolieska, na ne uložíme druhú polovicu makarónovej zmesi a navrch ešte zvyšok paradajok.Zapekáme v mierne vyhriatej rúre asi 30 minút (povrch musí trochu zhnednúť).






Žiadne komentáre: