16. 8. 2009

Gándiho zemiakové placky

Postup: Základom sú samozrejme kobzole (zemiaky, švábky apod.).. Zemiaky oškriabeme, na hrubo nastrúhame, pokúsime sa z nich vytlačiť čo najviac tekutiny a potom osolíme. Na suchej teflonovej panvici tak na minútku osmahneme asi jednu až jednu a pol lyžičky Kari (to podľa toho, ako veľmi aromatické Kari máme, každé totiž vonia a chutí trochu inak). Osmahneme ho preto, lebo teplom sa krásne zvýrazní Kariho chuť a vône a takto rozvoňané Kari vmiešame do zemiakového cesta.Zemiakové cesto dáme do pekáča a vytvoríme nie príliš hrubú placku. Teda, skôr tenšiu než hrubšiu. Na šporáku placku zo zdola opečieme, obrátime a najlepšie naberačkou, vytvoríme v placke jamky (počet jamiek záleží na ctenej chuti), do ktorých rozklepneme vajíčka. Čo jamka - to vajíčko. Rozpálime rúru a Gándiho placky v nej dopečieme, až sú vajcia tak akurát a placka je zlatavo chrumkavá. Celé to potom posypeme sekanou pažítkou. Gándiho indické placky nás prekvapia veľmi nevšednou chuťou a vôňou. 

Žiadne komentáre: