600 g zemiakov, sol, 120 g hrubej muky, 80 g krupice, vajce, 150 g slivkoveho lekvaru, 100 g pernika na struhanie, 50 g struhanky, 80 g masla, 100 g praskoveho cukru
V supke uvarene osupane a vychladnute zemiaky postruhame na dosku, pridame muku, krupicu, vajce, sol a zamiesime cesto. Na pomucenej doske ho vyvalkame na obdlznik. Potrieme lekvarom, do ktoreho sme zamiesali postruhany pernik a pevne zvinieme. Zavin zabalime do cistej pomastenej utierky, okraje dobre uviazeme a vlozime do vriacej osolenej vody. Uvareny vytiahneme, vyberieme z utierky a pokrajame na rovnake platky. Poukladame na tanieriky, posypeme nasucho oprazenou struhankou, cukrom a polejeme rozpustenym maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára