1. 3. 2017

Zemiakové pirohy plnené mäsovou plnkou

500 g varenych pomletych zemiakov, 150 g hrubej muky, 50 g krupice, sol, vajce
Masova plnka: 30 g masti, 50 g cibule, 200 g bravcoveho masa, mlete cierne korenie, vajce, sol
K polovychladnutym pomletym zemiakom pridame muku, krupicu, sol, vajce a zamiesime cesto. Potom ho rozvalkame na doske posypanej mukou, pokrajame na stvorce a do kazdeho dame masovu plnku. Naplnene stvorce prelozime tak, aby vznikol trojuholnik, ktoreho okraje popritlacame. Pripravene pirohy vhodime do vriacej osolenej vody a vareskou zlahka premiesame, aby sa neprichytili na dno. Uvarene pirohy vyberieme, nechame odkvapkat, trochu pomastime roztopenou mastou a hned podavame.
Masova plnka: Cibulu posekanu nadrobno spenime na masti, pridame zomlete maso, osolime, okorenime mletym ciernym korenim a udusime. Do vychladnuteho zamiesame vajce.

Žiadne komentáre: