5 bielkov, 25 dkg orechov, 10 dkg kryštál. cukru, 30 dkg preosiateho práškového cukru.
Z bielkov šľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň kryštálový cukor, potom do ušľahaného opatrne primiešame práškový cukor a nakoniec orechy. Potom pomocou vrecka vytláčame na suchý papier (desiatový), ktorým sme vyložili plech,rožky. Pečieme ich v mierne vyhriatej rúre do ružova.
Krém: 0,5 l mlieka, 6 dkg maizeny, 2 žĺtky, uvaríme krém. Kým trošku vychladne vymiešame 38 dkg masla, 25 dkg práškového cukru, vanilkový cukor, 3 – 4 lyžice
kakaa, potom po troške spojíme s uvareným krémom. Hotový krém vytláčame na rožky a máčame ich v čokoládovej poleve.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára