20. 1. 2010

Kráľovské rezy

Postup: Upečieme 2 piškóty – každá zo 4 vajec (4 bielky vyšľahať so 4 lyžicami kryštálového cukru, pridať 4 žĺtky, 4 lyžice polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva).Jednu piškótu urobíme tmavú a jednu svetlú. Z 5 bielkov vyšľaháme pevný sneh,pridáme 35 dkg kryštálového cukru a šľaháme nad parou. Na plech dáme vymastený papier, na ktorom sa suší pri miernej teplote snehový korpus.
Plnka: 4 dcl mlieka, 5 žĺtkov 1 „Zlatý klas“, 2 lyžice cukru – uvaríme hustý krém. 30 dkg kryštálového cukru upálime na tmavší karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou a rozvaríme. Vyšľaháme 0,5 kg masla (alebo „Heru“) a postupne primiešame žĺtkový a karamelový krém. Plnkou spojíme: tmavý plát, krém, snehový plát, krém, svetlý plát, krém. Vrch ozdobíme strúhanými orechmi.

Žiadne komentáre: