20. 1. 2010

Kávové rezy

Postup: 35 dkg kryštálového cukru, 6 vajec, 10 polievkových lyžíc vody, 25 dkg polohrubej múky, 15 dkg orechov, 1 polievková lyžica kakaa, 1 polievková lyžica jemne mletej kávy, 1/2 balíčka prášku do pečiva – upečieme piškótu.
Plnka: 3 vajcia, 15 dkg kryštálového cukru, 2-3 polievkové lyžice silnej kávy,35 dkg masla. Celé vajcia rozšľaháme, pridáme cukor, šľaháme nad parou, keď zhustne, pridáme kakao, dobre zašľaháme, keď trochu vychladne, pridávame po plátkoch maslo, dobre prešľaháme, pridávame po troške silnú vychladnutú kávu a natrieme na rez. Vrch ľubovoľne ozdobíme (orechy, čokoláda alebo ozdobíme vareným snehom).

Žiadne komentáre: