Postup: Z 8 vajec, 30 dkg kryštálového cukru, 30 dkg hladkej múky „špeciál“, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 3/4 dcl vody, vyšľaháme piškótové cesto: žĺtky šľaháme s 2/3 cukru a vodou do peny, pridáme tuhý sneh z bielkov a zvyšného cukru,premiešame, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, opäť premiešame,rozdelíme na 2 veľké rovné plechy (ako na roládu), ktoré vyložíme papierom a upečieme.
Plnka: 1 kg nastrúhaných jabĺk, 1/2 l vody, 3 polievkové lyžice kryštálového cukru, 2 „Zlaté klasy“. Jablká postrúhame, pridáme cukor a asi 2 dcl vody a udusíme domäkka. Vo zvyšnej vode rozšľaháme „Zlaté klasy“, pridáme k jablkám,krátko povaríme, odložíme a necháme trochu vychladnúť. Ešte teplú plnku natrieme na jeden plát, prikryjeme druhým plátom, vrch polejeme citrónovou alebo čokoládovou polevou. Namiesto polevy môžeme ozdobiť šľahačkou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára