Suroviny: 1 kg hladkej múky, 2 dcl oleja, 4 čajové lyžičky soli, 1 dcl vody, 1 dcl mlieka, 2 čajové lyžičky cukru na kvások, 5 dkg kvasníc,
Postup : Spravíme kvások, zamiesime s 1/2 l mlieka ako kysnuté cesto , rozdelíme na 12 bochníkov (asi 15 dkg) a necháme 1/2 hodiny kysnúť. Potom rozvaľkáme na 1/2 cm hrubý kruh (asi na piaď),rozkrájame na 8 dielov (trojuholníčky), na širšiu stranu trojuholníka dáme plátok salámy, potrieme horčicou, posypeme strúhaným syrom, stočíme od širšej strany, uložíme na vymastený plech, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme (saláma asi 35 dkg, syr tehla asi 20 dkg).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára