Postup: Z 8 vajec, 30 dkg kryštálového cukru, 30 dkg hladkej múky špeciál, 1 balíčka prášku do pečiva, 3/4 dcl vody vyšľaháme piškótové cesto - žĺtky šľaháme s 2/3 cukru a vodou, kým sa cukor nerozpustí, pridáme tuhý sneh z bielkov a zvyšného cukru, premiešame, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, opäť premiešame, rozdelíme na dva veľké rovné plechy (ako na roládu), ktoré vyložíme papierom, a upečieme.
Plnka: 4 dcl jahodovej šťavy, 1 1/2 balíčka „Zlatého klasu“ (namiesto neho môžeme použiť jahodový puding), uvaríme kašičku. Vymiešame 25 dkg masla,25 dkg práškového cukru a spojíme po troške s vychladnutou kašičkou. Polovicu plnky natrieme na jeden plát, poukladáme naň pokrájané jahody, prikryjeme druhým plátom. Vrch potrieme zvyškom plnky a posypeme strúhanou čokoládou alebo ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára