Postup : Cesto: 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžica kakaa, 5 lyžíc polohrubej múky,1 prášok do pečiva, 1/2 dcl oleja. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený veľký rovný plech (ako na roládu) a upečieme.
Krém: 1 l vody, 3 „Zlaté klasy“, 13 dkg kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor,2 lyžice kakaa,7 bielkov. Väčšiu časť vody dáme variť, pridáme 7 dkg kryštálového
cukru, vo zvyšnej vode rozmiešame „Zlaté klasy“ a uvaríme krém.Ešte do horúceho rozmiešame tuhý sneh zo 7 bielkov a 6 dkg kryštálového cukru.Na upečený,vychladnutý plát natrieme polovicu bielej plnky, do druhej polovice primiešame kakao a opatrne natrieme na bielu plnku.
Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru, 3 dcl mlieka, 2 práškové šľahačky. Cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom a rozvaríme.Do vychladnutého pridáme práškové šľahačky, vyšľaháme, natrieme na tmavú plnku, na vrch postrúhame čokoládu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára