15. 1. 2010

Karfiol na karí s cukrovým hráškom a rajčiakmi


2 stredne veľké karfioly,300 g cukrového hrášku,3 PL masla,KL mletého ďumbiera,2 KL kurkumy,2 KL horčicového prášku,po ½ KL škorice a kayenského korenia,15 podrvených semienok koriandra,0,15 l zeleninového vývaru,3 rajčiaky,2 strúčiky cesnak(prelisovaný)

Umytý, očistený karfiol rozdelíme na jednotlivé ružičky. Očistené struky cukrového hrachu ponecháme celé, väčšie pokrájame na polovice. Vo veľkom kastróli roztopíme maslo, k nemu pridáme všetko korenie a dobre premiešame. Pridáme karfiol a cukrový hrášok, zalejeme vývarom. Pod pokrývkou dusíme asi 20 minút. Umyté rajčiaky pokrájame na kocky. Spolu s cesnakom pridáme ku karfiolu a opatrne premiešame. Všetko ešte 5 - 7 minút podusíme. Ozdobené zelenou vňaťou servírujeme na zohriatom tanieri.

Žiadne komentáre: