Postup: Do vandlíka preosejeme 45 dkg hladkej múky, do „kastrólika“ dáme 5 dkg masla(alebo Palmarínu), 2 polievkové lyžice mlieka, 2 polievkové lyžice medu, 1 vajce,15 dkg preosiateho práškového cukru, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny.Všetko na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme, keď je to už teplé, pridáme do pripravenej múky, spolu zmiesime, rozdelíme na tri diely a postupne upečieme na veľkom rovnom plechu (ako na roládu), vymastenom tuhým smetolom.
Plnka:25 dkg masla a 15 dkg preosiateho práškového cukru spolu vymiešame. Z 1/2 lmlieka a 4 polievkových lyžíc hladkej múky (alebo namiesto múky 6 dkg „Zlatý klas“) uvaríme kašu. Keď skoro vychladne, po troške spájame s vymiešaným maslom a dobre vyšľaháme.Plátky pri plnení môžeme trošku pokropiť rumom. Vrch polejeme čokoládovou polevou. Krájame na druhý deň, nôž máčame do horúcej vody.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára