25. 3. 2017

Kokosová zmrzlina s krémom

250 ml mlieka, 150 g kokosových vločiek, 350 g smotany na šľahanie, 4 lyžice cukru, 50 g čokolády na varenie
Privedieme mlieko do varu a zalejeme ním kokosové vločky. Necháme stáť 60 minút. Elektrickým šľahačom ušľaháme dotuha 250 g smotany. Pritom zvoľna prisypávame cukor. Vmiešame do kokosovej kaše. Vložíme do kovovej misky a postavíme na 3 hodiny do výparníku. Zvyšok smotany krátko ohrejeme, hrnček odstavíme. Rozlámeme čokoládu, vsypeme do smotany a rozpustíme. Misu s kokosovou zmrzlinou krátko ponoríme do horúcej vody a vyklopíme. Rozdelíme na 8 dielov a po dvoch upravíme s čokoládovým krémom na tanieriky. Podľa chuti obložíme čerstvou mätou a niekoľkými kokosovými vločkami.

Žiadne komentáre: