Dyňové semienka najemno nasekáme ručným mixérom. Mätu umyjeme a otrepaním ju zbavíme vody. Hranatú formu vyložíme priehľadnou fóliou. Mlieko rozšľaháme s agarom, kardamomom a cukrom v hrnci. Pridáme lístky mäty. Mlieko uvedieme do varu a za stáleho miešania varíme 2 minúty. Hrniec odstavíme z ohňa a vyberieme mätu. Žĺtok rozšľaháme vidličkou. Do žĺtku postupne vmiešame trochu horúceho kardamomového mlieka. Vaječnú zmes rozšľaháme v hrnci so zvyšným horúcim mliekom. Pridáme mleté dyňové semienka. Mlieko nalejeme do formy, vyloženej priehľadnou fóliou a prikryjeme. Zmrzlinovú zmes vložíme na 3 hodiny do mrazničky. Na omáčku necháme skypieť med a šťavu z limetky a necháme schladiť. Pred podávaním necháme zmrzlinu 5 minút rozmraziť a nakrájame na plátky. Plátky zmrzliny naprieč rozpolíme a podávame zaliate medovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára