1. 3. 2017

Gazdovské zapekané zemiaky

1,5 kg zemiakov, 200 g klobasy, 50 g oleja, mensia cibula, 2 struciky cesnaku, 150 g bryndze, 2 vajcia, sol, mlete cierne korenie, 1,5 dl mlieka
Zemiaky uvarime v supke. Klobasu pokrajame na kolieska a troska ju poprazime na panvici s pridanim oleja. Vychladnute zemiaky osupeme a pokrajame na kolieska. Na dno vymasteneho pekaca dame vrstvu zemiakov, na ne oprazenu klobasu, rozmrvenu bryndzu, nadrobno posekanu cibulu a cesnak, vsetko pokvapkame vypekom, osolime a okorenime. Postup opakujeme tak, aby vrchnu vrstvu tvorili zemiaky. Polejeme ich zvysnym vypekom a dame do vyhriatej rury piect. Pre dokoncenim pecenia zemiaky zalejeme mliekom, v ktorom sme rozslahali vajicka a trocha soli a pecieme do chrumkava.

Žiadne komentáre: