6. 5. 2013

Steaky so zeleným korením

4 plátky 2 cm hrubé hovädzie filety, biele a čierne korenie hrubo pomleté, lyžica oleja, lyžica masla, soľ, 4 lyžice silného mäsového vývaru, 1/8 l sladkej smotany, 2 lyžice koňaku, 0,5 lyžice mletého zeleného korenia, 40g do peny vymiešaného masla

Na hrubo pomleté korenie vysypeme na dosku a na to položíme plátky hovädzieho mäsa a takto okoreníme. V panvici rozpustíme olej a maslo a plátky najprv na jednej strane 1 minútu rýchlo opečieme a potom pri slabšej teplote na každej strane opekáme 3 minúty. Mäso je potom vnútri ružové a šťavnaté. Ľahko posolíme a na predhriatu platňu položíme a zakryjeme alobalom. Do výpeku dáme trochu vývaru, smotanu, koňak, pridáme zelené korenie a maslovú penu. Pri servírovaní na každú porciu nalejeme šťavu, prípadne posypeme estragónovými lístkami.

Žiadne komentáre: