4 plátky hovädzieho mäsa zo stehna, 60 tuku, 20 g údenej slaniny, 60 g kyslých uhoriek, 2 cibule, 40 g múky, horčica, rajčinový pretlak, mleté korenie, vývar, soľ
Pripravené mäso naklepeme, blany na kraji narežeme, osolíme, okoreníme, na jednej strane natrieme horčicou a plníme údenou slaninou, salámou, mrkvou a uhorkou, ktoré sme údenou slaninou na rezance a pridáme vajce na tvrdo pokrájané na štvrtky. Rezne zrolujeme, obviažeme niťou, prudko opečieme na horúcom tuku. Na tuku potom opražíme cibuľu, pridáme pretlak a závitky, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Mäso po opečení vyberieme, šťavu vydusíme zaprášime múkou, popražíme, nalejeme vlažný vývar, zamiešame a varíme 25-30 minút. Šťavu potom precedíme na závitky a ešte krátko povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára