600 g bravčovej panenky, 80 g oleja, 40 g masla, soľ, korenie, 40 g horčice, worcesterská omáčka, 1dl bieleho vína. 60 g bylinkovej zmesi
Z mäsa stihneme povrchové blany a pokrájame na hrubšie plátky krížom cez vlákno. Jemne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme horčicou a worcesterskou omáčkou a na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán do zlatista. Mäso vyberiem do výpeku po zliatí prebytočného tuku pridáme maslo, bylinkovú zmes- bazalka, tymián, oregano , pažítka., opečené mäso prilejeme víno a podusíme. Pri servírovaní polejeme mäso horúcou bylinkovou zmesou. Podávame s opekanými zemiakmi. A zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára