2 mladé bažanty, soľ, korenie, 2 tenké plátky slaniny, 2 lyžice masla, 0,5 l pochúťkovej smotany, trocha vývaru, 10 g maizeny, 2 poháriky koňaku
plnka: srdce, pečeň a žalúdok z bažantov, alebo 250 g čerstvých šampónov, 60 g slaniny, 2 žemle, 2 vajcia, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, lyžička majoránu
Pripravených bažantov zvnútra a zvonku osolíme, okoreníme. Vnútornosti pokrájame na drobno, slaninu na kocky, žemle dobre vytlačíme. Kocky slaniny opražíme, pridáme vnútornosti a niekoľko minút pražíme. Žemle, vajcia, petržlenovú vňať, majorán a vychladnutú zmes vnútorností dobre vymiešame a naplníme bažantov. Otvor zašijeme, bažantov obalíme slaninou. Na pekáči s rozpusteným maslom, do ktorého vložíme naplnených bažantov, pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút na 200 stupňov, plynová rúra stupeň 3. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou. Potom odstránime plátky slaniny, plejeme pochúťkovou smotanou a bažantov pečieme ďalej v horúcej rúre do zlatista 15 minút. Výpek roztriedime s trochou vývaru, pridáme rozmiešanú maizenu a na záver ochutíme koňakom, soľou a korením. Ako prílohu podávame knedľu a hlávkový šalát.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára