2 veľké kaleráby, 2 lyžičky zeleninového vývaru, 4 rezne z kuracích pŕs /800 g /, soľ, korenie, 2 lyžičky oleja, zväzok bazalky, 150 g čerstvého syra s bylinkami
Kaleráb ošúpeme, prekrojíme a pokrájame na mesiačiky.V ¼ l vody s vývarom dusíme prikryté asi 5 minút. Rezne umyjeme, usušíme a priečne prerežeme na polovičky, osolíme, okoreníme. V horúcom oleji opečieme z obidvoch strán asi 6 minút. Bazalku umyjeme, trochu odložíme na ozdobenie, ostatné jemne posekáme. Kaleráb zlejeme, rezne vytiahneme z panvice a polejeme výpekom. Čerstvý syr zamiešame, necháme prejsť varom, rezne opäť vložíme a 3 minúty necháme variť. Nakoniec osolíme, okoreníme a vmiešame bazalku. Podávame so zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára