20. 5. 2013

Pečený bažant

mladý bažant, soľ, korenie, veľký plát prerastenej slaniny, 60 g masla, malá cibuľa
na šťavu: mäsový vývar, 0,5 šálky kyslej smotany

Pripraveného bažanta bez hlavy, krku a krídel v prvom kĺbe a bez kože zvonka posolíme, okoreníme aj zvnútra. Bažanta drezírujeme( zviažeme), prsia obalíme slaninou a zaviažeme. Rozpusteným maslom plejeme, dáme na pekáč, prikryjeme a 40- 50 minút v elektrickej rúre 200-225 stupňov, v plynovej rúre stupeň 3-4 pečieme pri častom polievaní vlastnou šťavou. Časť, kde sú prsia, by mala počas pečenia byť otočená hore, preto bažanta neotáčame počas pečenia. Výpek s troškou vývaru a kyslou smotanou privedieme do varu, šťavu precedíme a podávame zvlášť.

Žiadne komentáre: