9. 5. 2013

Bravčové karé plnené párkami a údeným mäsom

600 g bravčového karé bez kostí, 150 g vareného údeného mäsa, 150 g párkov, 60 g slaniny, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Karé vykostíme, umyjeme, osušíme a ostrým tenkým nožom narežeme v strede otvor. Opačnou stranou varešky urobíme do mäsa otvory, ktoré naplníme pásikmi údeného mäsa a olúpanými párkami. Mäso previažeme hrubou niťou. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky a rozpražíme. Na vzniknutej masti prudko opražíme naplnené mäso a pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu. Osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a podlejeme. Dusíme prikryté vo vyhriatej rúre domäkka. Upečené mäso zbavíme nití, nakrájame na plátky a podlejeme precedenou šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Žiadne komentáre: