1 kg teľacej hrude, soľ
plnka : žemľa, lyžička posekanej cibule a petržlenovej vňate, lyžica masla, 250 g mletého bravčového mäsa, 2 sardely, vajce, lyžička kapár, soľ, trocha korenia
na pečenie: 60 g masla, cibuľa, 2-3 zrnká korenia, vývar, 2 lyžice bieleho vína
Plnka: Namočíme postrúhanú žemľu do vody, dobre vyžmýkame, s cibuľou a petržlenovou vňaťou na masle udusíme a pridáme mleté mäso. Potom pridáme ostatné prísady a okoreníme. Teľacie mäso celkom narežeme, ľahko naklepeme, osolíme a povrch potrieme vajcom, natrieme plnkou, mäso smerom od najužšej strany zrolujeme, obidva konce zošijeme a celú rolku obviažeme niťou. V horúcom masle upečieme spolu s plátkami cibule a korením zo všetkých strán, polievame vývarom, pridáme víno a počas pečenia polievame často vlastnou šťavou. Asi 1,5 hodiny dusíme do mäkka, potom pokrájame na plátky a servírujeme s precedenou šťavou a s varenými zemiakmi alebo ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára