6. 5. 2013

Lasagne

10 plátov lasagní, 350-400 g mletého bravčového (hovädzieho) mäsa, 5 lyžíc sladkého kepuču, pohár hotovej boloňskej omáčky, jedna menšia cibuľa, 100 g strúhaného syra

Na panvici si rozohrejeme olej a vložíme mleté mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Mäso s cibuľou dôkladne orestujeme po obidvoch stranách. Potom pridáme kečup a boloňskú omáčku a na ohni dôkladne premiešame a povaríme.Lasagne si predvaríme vo vriacej vode. Varíme asi 5 minút. Polotuhé lasagne vytiahneme a položíme prvú vrstvu do zapekacej misy, ktorú predtým vymastíme trochou oleja. Na vrstvu nalejeme zmes a prekryjeme ďalšími lasagňami. Opäť nalejeme zmes a prekryjeme lasagňami. Nakoniec vrchný diel, ktorý bude tvorený z lasagní, posypeme strúhaných syrom. Všetko dáme zapiecť do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch Celzia.

Žiadne komentáre: