400 g teľacieho stehna bez kosti, 80 g tuku, 10 g múky 20 g masla, riedke kosti, vývar, soľ
plnka: 40 g šunky, 60 g rajčiakov, vajce,10 g masla, soľ
Do pripraveného mäsa narežeme nožom otvor 3-4 cm, do ktorého dáme plnku a zošijeme. Osolíme, dáme do pekáča, v ktorom sú nadrobno posekané kosti, pridáme tuk, v horúcej rúre zapečieme, podlievame vývarom a upečieme do hneda. Pečieme pri 200st. plynová rúra stupeň 3, asi 1 hodinu. Upečené mäso pokrájame na porcie, šťavu vydusíme, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vývarom a 20 minút varíme, potom precedíme. Mäso servírujeme s horúcou šťavou s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Plnka : Šunku pokrájame na rezance, rajčiaky olúpeme a tiež pokrájame na hrubšie rezance. Udusíme na masle, zalejeme rozhabarkovaným vajcom so soľou a urobíme riedku praženicu. Plnku dáme do narezaného otvoru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára