20. 5. 2013

Teľacie rebierko so šunkou v alobale

400 g teľacích rebierok, 60 g masla, 80 g varenej šunky, 300 g ryže, kari korenie, 0,5 dl bieleho vína, 1 dl šľahačkovej smotany, soľ

Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na 4 porcie. Naklepeme okraje narežeme, osolíme a pokvapkáme bielym vínom. Ryžu uvaríme, premiešame s kari korením, soľou a šunkou, ktorú pokrájame na jemné rezance a potom položíme na alobal. Na takto upravenú ryžu dáme plátok masla a pripravené rebierko, všetko polejeme smotanou, dobre alobal zabalíme, aby šťava nevytiekla a v horúcej rúre 200 st. pečieme asi 30 minút. Mäso servírujeme zabalené v alobale. Podávame s kompótom alebo šalátom zo surovej zeleniny.

Žiadne komentáre: