4 osoby: 8 zemiakov, 150 g nivy, 100 g polotucneho tvarohu, cibula, 2 PL masla, 2 PL pazitky, tuk na vymastenie plechu, hruba sol na posypanie
Zemiaky dokladne umyjeme a varime v slanej vode 20 minut. Po uvareni vodu zlejeme, zemiaky nechame vychladnut a prerezeme po dlzke. Vnutro zemiakov opatrne vyrezeme ostrym nozom. V miske zmiesame zemiakovu duzinu, nastruhanu nivu a tvaroh. Zmes vymiesame vidlickou na hladku natierku a pridame nadrobno nakrajanu cibulu a nasekanu pazitku. Zemiaky naplnime nivovou natierkou, polovicky zemiakov spojime, polejeme rozpustenym maslom a posypeme solou. Potom ich poukladame na vymasteny plech a pecieme v predhriatej rure pri 200 stupnoch 10 minut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára