1. 3. 2017

Zemiaky obaľované v soli s pikantnou omáčkou

1 kg zemiakov, lyzica hrubozrnnej morskej soli
Omacka: 2 struciky cesnaku, 3 cervene chilli papricky, lyzica mletej sladkej papriky, 1/2 lyzicky mletej rasce, sol, 3 krajce hriankoveho chleba, lyzicka citronovej stavy, 1,5 dl olivoveho oleja
Zemiaky dokladne umyjeme, neosupane dame do hrnca a do polovice zalejeme vodou, posypeme morsko solou. Hrniec zakryjeme a varime na silnom plameni 20 minut, kym sa vsetka voda odpari. Odstranime pokryvkou a na slabom ohni nechame 1-2 minuty, pokial sa na zemiakoch neutvori solny povlak. Osupany cesnak pretlacime. Cili papricky rozkrojime, odstranime zrniecka a najemno posekame. Oboje zmiesame s koreninami. Hriankovy chlieb nasucho opecieme a rozmrvime do omacky. Pridame citronovu stavu a olej, dobre premiesame.

Žiadne komentáre: