400 g zemiakov, 500 g kyslej kapusty, cibula, por, 20 g masla, sol, cierne korenie, 1,5 dl bieleho vina, 4 vajcia, 60 g pochutkovej smotany, 3 lyzicky maizeny, 100 g tvrdeho syra, zapekacia forma
Neosupane zemiaky umyjeme a uvarime. Potom ich osupeme a pokrajame na kolieska. Kyslu kapustu pokrajame. Cibulu ocistime a pokrajame na kocky. Por ocistime, pozdlz prekrojime, umyjeme a pokrajame. Na masle oprazime cibulu, pridame por a kapustu, trochu oprazime, potom okorenime, zalejeme vinom a 10 minut dusime. Vajcia, smotanu a maizenu zmiesame, osolime a okorenime. Syr nahrubo postruhame. Formu vymastime, poukladame zemiaky a rozlozime kapustu, zalejeme rozhabarkovanymi vajcami a posypeme syrom. Vlozime do rury rozohriatej na 200 stupnov a 30 minut pecieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára