1. 3. 2017

Tvarohové rezy zo zemiakového cesta

60 g masla, 20 g cukru, zltok, stipka soli, 20 g drozdia, 3 lyzice mlieka, 250 g muky, 250 g zemiakov
Maslo s cukrom a zltkom vymiesame do peny. Drozdie nechame vykysnut v 3 lyziciach vlazneho mlieka, do ktoreho pridame trochu cukru a muky. Zemiaky z predosleho dna pretlacime. Vsetky prisady spolu vypracujeme na hladke cesto a nechame kysnut. Z vykysnuteho cesta rozvalkame obdlznik, do stredu po dlzke urovname tvarohovu plnku: 500 g polomakkeho tvarohu, vajce, 100 g cukru, 30 g zemiakovej mucky, citronova kora, balicek hrozienok, ktore sme nechali cez noc v rume. Cez plnku potom volne prelozime z oboch stran cesto, presunieme na vymasteny plech tak, aby spodna strana zostala navrchu a potrieme rozslahanym vajickom. Upecieme doruzova. Studene polejeme rumovou polevou: 100 g praskoveho cukru, trochu bielka, 2 lyzice rumu, dobre vyslahame.

Žiadne komentáre: