750 g bio spadlovej hrubej muky, 500 mlmlieka, 2 bio vajcia, 200 g tuku, 2 lyzicky krystaloveho cukru, kocka kvasnic, lyzicka praskoveho cukru
Na plnku: makky tvaroh, stipku soli, med na osladenie, vanilkovy cukor, zltok, hrst hrozienok, lyzicu bieleho jogurtu, lyzicku muky a sneh z bielka, na zaver lekvar podla vyberu a posypku
Mlieko ohrejeme, pridame krystalovy cukor, rozdrobene kvasnice a nechame stat v teple, kym vyplavaju na povrch. Do muky pridame sol,praskovy cukor, mlieko s kvasnicami, vajcia a zmiesame. Tuk rozpustime a pridame do cesta. Spracovavame, kym sa cesto neprestane lepit na misu aj varechu. Nechame v teple vykysnut aspon na dvojnasobny objem. Potom ho rozvalkame na hrubku prsta a vykrajujeme kolieska. Ked kolieska trochu podkysnu, na kazde pridame lyzicku tvarohovej plnky, kraje pevne spojime, bochnicky poukladame spojenou stranou na vymasteny plech. Palcom urobime do kazdeho jamku, do ktorej vlozime lyzicku lekvaru, kraje potrieme vajickom a vrch posypeme mrvenickou. Pecieme vo vyhriatej rure.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára