2. 3. 2017

Sladké pečené zemiaky s kuracím čili

2 sladke zemiaky, 200 g kuracich prs, 2 struciky cesnaku, cervenu papriku, 200 g rajcin, 2 lyzice olivoveho oleja, 2 mlade cibulky, 50 ml zeleninoveho vyvaru, 100 g kukurice, 4 lyzice citronovej stavy, 1/2 lyzicky suseneho oregana, sol, kayenske korenie, cili korenie, rozdrveny koriander, rasca, avokado, 3 lyzice pomarancovej stavy
Ruru vyhrejeme na 200 stupnov. Sladke zemiaky dobre umyjeme pod studenou tecucou vodou, osusime a rozpolime po dlzke. Kazdy zemiak zabalime do alobalu a dame piect na 45 minut. Kurcacie prsia umyjeme, osusime a nakrajame na 1 cm kusky. Cesnak ocistime a nakrajame nadrobno. Papriku umyjeme, osusime a tiez nakrajame na drobne kocky. Rajciaky obarime horucou vodou, stiahneme z nich kozu a pokrajame na vacsie kocky, mladu cibulku umyjeme, osusime a pokrajame na kolieska. Na panvici zohrejeme olej, pridame cesnak, cibulku a kuracie maso. Chvilu oprazime, potom podlejeme vyvarom a premiesame. Papriku, kukuricu a rajciaky zalejeme citronovou stavou a pridame k masu. Cili, oregano, sol, kayenske korenie, rascu a vsetko spolu dusime este 10 minut. Avokado umyjeme, osupeme, nakrajame na kocky a rozmixujeme. Pridame zvysok citronovej a pomarancovej stavy, vsetko dobre premiesame elektrickym slahacom a posolime. Upecene zemiaky dame na tanieri, pridame cili kurcacinku a zvlast do misky naservirujeme avokadove pyre.

Žiadne komentáre: