2. 3. 2017

Pečené zemiaky so smotanovým krémom

4 nove zemiaky, 200 g sladkej smotany, 2 lyzice cerstveho syroveho kremu, lyzicu citronovej stavy, 2 struciky cesnaku, sol, cierne korenie, 8 platkov anglickej slaninky, 2 mlade cibulky
Ruru vyhrejeme na 200 stupnov. Zemiaky dobre umyjeme pod tecucou studenou vodou, utrieme dosucha a priecne rozrezeme na polovice tak, aby spodok drzal pohromade. Zemiaky zabalime kazdy zvlast do aluminiovej folie a dame piect do rury. Pecenie trva 1 a 1/4 hodiny. Smotanu vyslahame s citronovou stavou a dohladka vymiesame s cerstvym syrovym kremom. Pridame pretlaceny cesnak, sol a korenie. Slaninku osmazime na panvici a dame odkvapkat na kuchynsky papier, aby nebola nasiaknuta tukom. Mladu cibulku umyjeme, osusime a nakrajame na kolieska. Upecene zemiaky vyberieme z rury aj z alobalu. Naservirujeme na taniere, na kazdy dame 2 zemiaky a naplnime smotanovym kremom, ozdobime mladou cibulkou, vedla pridame po 4 platky opecenej slaniny.

Žiadne komentáre: