3. 3. 2017

Ríbezľový koláč so snehom

60 g masla, 80 g praskoveho cukru, 3 vajcia, 90 g polohrubej muky, lyzicka prasku do peciva, 400 g ribezli
Sneh: 3 bielky, 120 g praskoveho cukru
Zmaknute maslo vymiesame do peny, pridame polovicu cukru, po jednom zltky a vymiesame. Z bielkov uslahame tuhy sneh, zaslahame don druhu polovicu cukru a spolu s mukou a praskom do peciva zlahka zamiesame do vymiesaneho masla. Cesto vylejeme na vymasteny a hrubou mukou vysypany plech a zapecieme v stredne teplej rure. Potom ho vyberieme z rury, posypeme ribezlami, natrieme tuhym snehom uslahame z bielkov a cukru, znovu vlozime do velmi mierne teplej rury a zapecieme 20 minut.

Žiadne komentáre: