400 g okrúhlych piškót, 250 g masla, 6 PL práškového cukru, 40 g vanilkového pudingového prášku, 300 ml vody, 1 bal. vanilínového cukru, 500 g jemného tvarohu, šťavu z jedného citróna, 2 veľké konzervy ananásového kompótu, fóliu
Na polevu : 200 g čokolády na varenie, 150 ml sladkej smotany, pár lyžíc kryštálového cukru, asi osminku masla
Na polevu : 200 g čokolády na varenie, 150 ml sladkej smotany, pár lyžíc kryštálového cukru, asi osminku masla
Maslo vymiešame s cukrom do penista. Pudingový prášok uvaríme podľa návodu a prisypeme vanilínový cukor. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Sem tam premiešame. Vychladený ho primiešame k maslu. Pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a premiešame. Kompót scedíme a šťavu zachytíme do misky. Tortovú formu vyložíme fóliou tak, aby prečnievala cez kraje formy. Na jej dno rozložíme vrstvu piškót, ktoré predtým namočíme do ananásovej šťavy. Predbehnem, ale keď máme dostatočne vlhký tvaroh, tak to nie je nutné. Piškóty potrieme plnkou a obložíme vrstvou piškót. Postup zopakujeme ešte dvakrát a ukončíme vrstvou piškót. Tortu zakryjeme prečnievajúcou fóliou, zaťažíme a na 12 hodín dáme do chladničky. Vychladenú tortu vyklopíme na tácku, natrieme polevou, ktorú môžeme ozdobne rozotrieť vidličkou a ozdobíme ovocím (alebo čím len chceme).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára