3. 3. 2017

Mandľové koláčiky

200 g masla, 150 g pomletych mandli, 150 g polohrubej muky, zltok, vrecusko vanilkoveho cukru, ribezlovy dzem, trochu hladkej muky na vyvalkanie cesta a praskovy cukor na posypanie
Na dosku preosejeme muku, premiesame ju s mandlami, pridame praskovy a vanilkovy cukor, zltok, postruhane stuhnute maslo a rychlo spracujeme na hladke cesto. Zabalime ho do mikrotenoveho vrecka a odlozime na 2 hodiny do chladnicky. Na pomucenej doske potom cesto vyvalkame na polcentimetrovu hrubku a vykrajujeme ozdobne hviezdicky, kolieska, na ktorych vykrajovacom vykrojime v strede otvory, aby nam vznikli kruzky. Kolaciky upecieme na suchom plechu do bledoruzova, mensie kruzky hned zahoruca posypeme praskovym cukrom. Na vacsie kusky dame do stredu trochu dzemu a prilozime pocukrovanymi kruzkami.

Žiadne komentáre: