4 cerstvo uvarene velke kukurice, vacsi zvazok petrzlenovej vnate, 175 g polohrubej muky, 75 g rastlinneho tuku, sol, 1 cervena paprika, 75 g prerastenej udenej slaniny, 100 g postruhaneho syra, 3 vajicka, 200 g kyslej smotany, kajenske korenie, trochu muky na vyvalkanie kolaca
Petrzlen umyjeme, osusime a pokrajame. Do misy dame muku, tuk, 3 polievkove lyzice studenej vody, pridame pokrajanu petrzlenovu vnat a sol. Vypracujeme hladke cesto, ktore zabalime do celofanu alebo mikrotenoveho vrecka a na hodinu odlozime do chladnicky. Medzitym vylupeme kukuricne zrnka z kukurice, papriku pokrajame na male kocky, slaninku pokrajame najemno a dozlatista upecieme na panvici. Vajicka vyslahame so smotanou, pridame nastruhany syr a dochutime kajanskym korenim. Odlezane cesto vyvalkame na kruh o priemere 30 cm a vlozime ho do vymastenej ohnovzdornej formy na pecenie. Papriku, kukuricu a polovicu z oprazenej slaninky rovnomerne poukladame na cesto a vrch polejeme vajickovo-syrovou hmotou. Zvysnu opecenu slaninku rozsypeme po povrchu kolaca. Kolac pecieme v dobre vyhriatej rure 45 minut, zakryty aluminiovou foliou. 15 minut pred dopecenim kolac odkryjeme a dopecieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára