125 g muky, 125 g masla, 125 g prelisovaneho netucneho tvarohu, 1 zltok, sol, tuk na vymazanie formy, 4 lyzice citronovej marmelady, 1 lyzica kalvadosu, 400 g fialoveho hrozna, 2 jablka s cervenou supkou, 1 makky plesnovy syr
Muku, maslo, tvaroh, zltok a stipku soli zmiesame na huste cesto, ktore natlacime do vymastenej okruhlej formy s priemerom 26 cm a pecieme v rure predhriatej na 180 stupnov. Na hotovy cestovy zaklad natrieme marmeladu zmiesanu s kalvadosom. Hroznove bobule ocistime, prepolime a ak su zrnka velke, odstranime ich. Jablka ocistime, zbavime jadrovnikov a nakrajame na hrubsie platky. Po obvode kolaca ulozime polovice hroznovych bobul a potom rad jablkovych platkov. Stred vyplnime hroznom. Syr nakrajame na kocky a rovnomerne ho rozdelime po povrchu kolaca, ktory v rure vyhriatej na 160 stupnov zapekame 10 minut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára