Cesto: 300 g margarinu, 300 g praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 1 dcl rumu, 4 zltky, 3 PL mlieka, 6 bielkov, 400 g hladkej muky, 2 PL kakaa, 1 prasok do peciva
Tvarohova plnka: 500 g makkeho tvarohu, 3 PL praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 2 zltky, mlieko podla potreby
Vymiesame maslo s praskovym cukrom, vanilkovym cukrom a rumom do penista. Postupne pridame zltky a mlieko. Z bielkov uslahame tuhy sneh, muku premiesame s praskom do peciva. Potom muku aj tuhy sneh z bielkov striedavo zlahka vmiesavame do cesta. Polovicku cesta natrieme na vymasteny a mukou vysypany plech. Do zvysneho cesta vmiesame kakao a dame bokom. Tvarohovu plnku opatrne natrieme na biele cesto a prikryjeme zvysnym tmavym cestom. Pecieme pri teplote 170 stupnov asi 40-50 minut. Vychladnuty kolac posypeme praskovym cukrom a nakrajame.
Priprava tvarohovej plnky: Zltky vymiesame s praskovym cukrom a vanilkovym cukrom, pridame roztlaceny tvaroh, mlieko a dobre zamiesame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára