2. 3. 2017

Koláč starej mamy

700 g polohrubej muky, 30 g drozdia, 200 ml trvanliveho mlieka, 2 lyzice cukru, 200 ml slnecnicoveho oleja, vajce, 3 zltky, sol, 200 g slivkoveho lekvaru
Plnka: 500 g tvarohu, vajce, skoricovy cukor, 50 g praskoveho cukru, 2 lyzice hrozienok namacanych v rume
Drozdie rozdrobime, zalejeme vlaznym mliekom rozmiesanym s cukrom a nechame vykysnut. Potom pridame olej, vajce, zltky, sol a vypracujeme vlacne cesto. Prikryjeme ho utierkou a nechame kysnut. Medzitym si pripravime plnku: tvaroh, vajce, skoricovy a praskovy cukor a hrozienka dobre vymiesame. Vykysnute cesto na pomucenej doske rozdelime na 2 casti, rozvalkame a jedno prelozime do vymasteneho plechu. Cesto potrieme lekvarom, tvarohovou plnkou a prikryjeme druhou polovickou cesta. Vrch popichame vidlickou, potrieme mliekom a vo vyhriatej rure upecieme doruzova. Vychladnuty kolac posypeme praskovym cukrom a nakrajame na mensie kocky.

Žiadne komentáre: