Cesto: 30 dg hladkej muky, 2 dg drozdia, 1/4 pohara mlieka, 4 dg masla, 2 zltky, 1/3 soli
Cesto dokladne spracujeme az kym sa nelepi na steny nadoby a na ruky. Vyborne ho spracujeme v miesaci na mixeri. Nechame kysnut. Ked vykysne na dvojnasobok formujeme z neho male zemlicky a ukladame v odstupe 5 cm na plech vymasteny maslom. Po 40 minutach kolaciky este nakysnu, urobime do nich priehlbinky, potrieme bielkom a do prehlbiniek vkladame plnku z cibule.
Plnka: 20 dg na tenko nakrajanej cibule sparime na sitku vriacou vodou a nechame dobre odkvapkat. Potom ju udusime v masle. Udusenu cibulu ochutime 1/2 lyzickou cukru a stipkou mleteho cierneho korenia. Pripravene kolaciky pecieme v dobre vyhriatej rure, po 10-15 minutach plamen zmiernime a pomaly dopekame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára