2 balenia listkoveho cesta, 400 g jahod, 200 ml slahackovej smotany, 2 Pl krystaloveho cukru, 2 balicky vanilinoveho cukru
Ruru vyhrejeme na 240 stupnov, obe balenia listkoveho cesta rozvalkame na stvorce so stranou 22 cm. Pecieme 5 minut. Potom teplotu v rure znizime na 210 stupnov a dopekme este 10 minut. Nechame vychladnut. Medzitym vylejeme slahacku do misky a na 15 minut dame do mraznicky. Studenou vodou poumyvame jahody, zbavime ich stopky, nechame uschnut a odlozime do chladnicky. Slahacku vytiahneme z mraznicky a slahame az kym nezostane nalepena na rucke mixera, ked ju zdvihneme. Pridame krystalovy a vanilinovy cukor. Jeden stvorec upeceneho listkoveho cesta polozime na rovnu misu, rovnomerne nan rozotrieme osladenu slahacku a jahody. Prikryjeme druhym platom kolaca a vrch ozdobime trochou zvysnej slahacky a zopar jahodami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára