2 šálky cíceru, 5-7 väčších zemiakov, veľkú cibuľu, soľ, majoránku, 2-3 strúčiky cesnaku, bravčovú masť
Umytý cícer namočíme večer do studenej vody, v ktorej ho na druhý deň uvaríme do mäkka. Tesne pred dovarením pridáme na drobné kocky nakrájané zemiaky a spolu s cícerom uvaríme. Keď tieto zemiaky pridáme, nemalo by byť v hrnci už veľa vody (prebytočnú zlejeme), toľko, aby sa zemiaky už len parili, no musíme stále premiešavať, aby nám cícer neprihorel. Do uvarenej zmesi pridáme na bravčovej zmesi popraženú cibuľku, soľ, majoránku, prelisovaný cesnak a vypracujeme kašu. Na tanieri ju ešte polejeme popraženou cibuľkou, prípadne slaninkou, môžeme podávať podľa chuti so špekáčikom, údeným mäskom, ale nemusí byť, výborne chutí aj len s cibuľkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára