500 g mletého bravčového mäsa, väčšiu cibuľu, kyslú smotanu 150 ml, vajce, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 kopcovité kávové lyžičky mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, olej
Cibuľu najemno nakrájame a na malom množstve oleja speníme a necháme trošku vychladnúť. Mleté mäso zmiešame s vajíčkom a smotanou, pridáme prelisovaný cesnak, mletú červenú papriku, majoránku, ochutíme soľou a korením, pridáme vychladnutú cibuľu a dobre vymiesime, aby sa všetky suroviny dobre spojili. Na chladnom mieste necháme chvíľu odstáť, tvoríme fašírky a vyprážame po oboch stranách pomaly v dostatočne rozhorúčenom oleji. Podávame s prílohami podľa vlastnej chuti alebo v rozkrojenej žemli potretej horčicou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára