2. 3. 2017

Zapečené zemiaky s oravskou slaninou

1,5 kg zemiakov, 5 hrubsich platkov oravskej slaniny, 150 g cerstvych hub, sol, mlete cierne korenie, rasca, 50 g oleja , 3 vajcia, za hrst nadrobno posekanej petrzlenovej vnate, 150 g postruhaneho tvrdeho syra
Dobre umyte zemiaky v supke vlozime na plech vopred vyhriatej rury a pri slabsej teplote ich pecieme 45 minut. Potom ich vyberieme, vo vyske 2/3 zemiaka vrch odrezeme a stiahneme supku. Vrsky zemiakov roztlacime vidlickou, pridame nadrobno posekanu petrzlenovu vnat, na male kocky pokrajanu slaninu a vopred podusene huby na oleji so solou, korenim a rascou, ktore nakoniec dochutime rozbitymi vajcami. Takto pripravenu plnku navrsime na zemiaky, poukladame do vymastenej misy z jenskeho skla, posypeme nastruhanym syrom a dozlatista zapecieme vo vopred vyhriatej rure.

Žiadne komentáre: