2. 3. 2017

Podlesníky

Ocistene a umyte 2 kg zemiakov, postruhame na struhadle, nechame odstat a cast vody scedime. Jednu ocistenu cibulu a 2 struciky cesnaku postruhame, pridame 100 g hladkej muky, sol a mlete cierne korenie. Ocistenu 1/2 hlavkovej kapusty rozdelime na listy a hrubu stonku zrezeme, aby kapustny list bol rovnejsi. Kapustny list kladieme na horucu platnu, nalejeme nan pripravene zemiakove cesto a nechame 2 cm volny okraj. V sporaku udrziavame stalu teplotu, ked je spodna strana podlicniaka upecena, navrch polozime druhy list, podlisniak obratime a pecieme z druhej strany. Z upecenej strany kapustny list stiahneme. Ked je podlisniak upeceny aj z druhej strany, dame ho na tanier a teply potrieme cerstvym maslom.

Žiadne komentáre: