pre 6 osob: 8 lyzic olivoveho oleja, 1,5 kg uvarenych tvrdych zemiakov, 2 vetvicky rozmarinu, sol, 4 struciky cesnaku, 600 g cervenej papriky, baklazan, 350 g cukety, 4 lyzice octu, 1/4 l zeleninoveho vyvaru, 4 salotky, zomlete cierne korenie, 250 g koktailovych rajciakov
syrovy dip: 100 g syr feta, 150 g kyslej smotany, 150 g mliecneho jogurtu, stavu z 1/2 limety
Rozmarin oplachneme, osusuime, nakrajame na kusky a zmiesame s olivovym olejom. Zemiaky dobre umyjeme po studenou tecucou vodou, rozpolime. Plech na pecenie vymastime bylinkovym olejom a poukladame nan zemiaky. Posolime cih a polejeme 3 lyzicami bylinkoveho oleja. Vlozime do horucej rury a pecieme 30 minut. V case pecenia si pripravime zeleninu a dip. Baklazan umyjeme, osusime a nakrajame na kusky. Cesnak a salotku ocistime a nakrajame na tenke platky, papriku a cukinu umyjeme, osusime a nakrajame na kusky. Vsetko pridame k pecucim sa zemiakom, polejeme zvysnym bylinkovym olejom, posolime, okorenime a nechame v rure este 25 minut. 10 minut pred dokoncenim pridame kokteilove rajciaky.
Dip: Syr feta rozmixujeme na pyre. Pridame ostatne prisady a zmiesame. Podavame k horucim pecenym zemiakom a zelenine.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára