3. 3. 2017

Ovocné koláče prekladané

40 dkg hladkej muky, 25 dkg tuku, 2 vajcia, zltok, 2 dkg drozdia, 1/8 l mlieka, stipka soli, lyzica cukru, 3 dkg mandli, 1 kg ovocia
Polovicu odvazenej muky spracujeme s tukom v bochnik a dame na chladne miesto. Do druhej polovice muky pridame cele vajcia a zltok, kvasok z vykysnuteho drozdia a podla potreby pridavame dalsie mlieko, az vznikne vlacne kysnute cesto, ktore dobre vypracujeme a nechame pol hodiny stat. Kysnute cesto vyvalkame a potom na stvorec, do stredu ktoreho dame tukovy bochnik. Okraje prehneme k sebe, ako ked skladame obalku, a opatrne valkom pritlacime. Cesto potom prelozime na polovicu a dame na pol hodiny odpocinut. Potom ho znovy vyvalkame, zlozime okraje proti sebe dovnutra a toto este raz opakujeme. Potom cesto opatrne vyvalkame na 1/2 cm hrubku, pomocou radlicky rozdelime na stvorce 5x5 cm a do kazdeho vlozime kusok ovocia. Okraje proti sebe spojime a prehneme, aby sa kolaciky nerozvazovali. Povrc hkolacikov natrieme bielkom, posypeme sekanymi mandlami alebo orechami. Pecieme ich v predhriatej rure, prudsie 25-30 minut.

Žiadne komentáre: